take me out to the ball game - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Inge Cats - WaarBenJij.nu take me out to the ball game - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Inge Cats - WaarBenJij.nu

take me out to the ball game

Door: eric

Blijf op de hoogte en volg Inge

14 September 2009 | Verenigde Staten, Chicago

vrijdagavond meteen maar de HOUSE OF BLUES aangedaan; een muziektent met een hoog touristisch karakter.
Toch wel byzonder eens mee te maken.
Zaterdag naar de baseball topper Chigaco Cups tegen Cincinatty Reds.
Indrukwekkens stadion, indrukwekkend volkslied, honkbal van een hoog kaliber maar soms ook met knullige fouten.
Niet dat dat de Amerikanen interesseert. In een stampvol stadion zitten 50.000 supporters, jong en oud, dik en soms dun, man maar ook vele vrouw,onaflatend met elkaar te ouwehoeren.
Als er even niets gezegd wordt gaat er een hot dog of burger naar binnen en bier wordt er mer liters gedronken, gewoon op de tribune.
Niks geen afgescheiden terrasje dus, zoals wij als amateurvoetballers ons gewennen.
Dat dat goed gaat ligt aan het feit dat weinige supporters de wedstrijd volgen. Eten en kletsen en de hoogtepunten op de schermen bekijken.
Henk had ons gesommeerd als Cups supporters te presenteren, waarvoor een uitgebreid bezoek aan de shop.
Mocht niet baten, een ongelukkige 5 7 nederlaag viel ons ten deel.

De boottocht die namiddag was alweer zo'n hoogtepunt.
De rivier kronkelt zich tussen de wolkenkrabbers door en vernoemt zich niet voor niets the skycrapers canyon. Het Michigan meer blijkt nota bene groter dan de hele Noordzee.
Alles is groter in Amerika, ik begin het te geloven.

De Buddy Guy bar blijkt geen gay bar maar, ik had het kunnen weten, een blueskrot. 2 Topoptredens gezien van
ouwe knarren die het vak nog altijd meester zijn. perspectieven voor het Lentefeest, moest Henkie concluderen.

Nog 1 dagje in de zo bekend staande the windy city, die ik niet anders ken als een enerverende metropool waar het altijd heerlijk weer lijkt te zijn.

• 14 September 2009 - 10:00

Friedel:

dat torentje als fotobijlage: met een beetje fantasie voor verdorven religieuse geesten...ik bedoel: stel dat rut en René deze architecuur geschikt vinden voor een vierde kindercreche..zou Schiphol dat dan wel goedkeuren?

• 14 September 2009 - 12:54

Edith En Paul:

Volgens mij verloopt alles prima volgens plan bij jullie.
    Wij hadden gister ook 3 toppers bij HBC, alles gewonnen.
    Wat zal het indrukwekkend zijn allemaal, vooral the big steaks en burgers, voor Eric een hoogtepunt lijkt me. Weer eens wat anders dan rijst.
    Luitjes nog veel plezier!!!

• 14 September 2009 - 17:09

PaulM:

Over bluestent met oude knarren gesproken... kunnen we niet eens een duet doen... je moet daar volgens mij ZOVEEEEEL inspiratie opdoen dat je straks thuis spontaan je orgel uit de kast gaat trekken. beetje jaloers ben ik wel ;-)
    Geniet er lekker van ..

• 14 September 2009 - 18:00

Mike En Manon:

Goed om te horen dat jullie het zo geweldig hebben! Hier gaat alles goed! Veel plezier en we blijven jullie volgen!